Jdi na obsah Jdi na menu

Svíčková omáčka

sv.jpg

 

 

 

 

 

Ingredience

 

podle chuti

podle potřeby

  •  

  •  

  •  

    máslo

     

     

    Postup přípravy

    Zeleninu (velké kusy) dobře očistíme a připravíme si veškeré koření, dochucovače, hladkou mouku a smetanu.

    V hrnci rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle a restujeme dozlatova. Vše dáme na kraj hrnce, přisypeme cukr a vytvoříme karamel. Vše smícháme, přidáme trochu hořčice a opět orestujeme. Přimícháme vegetu, koření, podlijeme vodou a dáme vařit. Když je zelenina měkká, vyjmeme koření a vše propasírujeme přes sítko. Přidáme šlehačku s moukou a zahustíme. Pokud děláme menší množství svíčkové omáčky, mouka není zapotřebí, zahustí ji zelenina. Rychlou svíčkovou omáčku provaříme a po vypnutí dochucujeme solí a šťávou z citronu.

    Rychlou svíčkovou omáčku podáváme s knedlíkem.