Svíčková omáčka
podle chuti
podle potřeby
-
-
-
Postup přípravy
Zeleninu (velké kusy) dobře očistíme a připravíme si veškeré koření, dochucovače, hladkou mouku a smetanu.
V hrnci rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle a restujeme dozlatova. Vše dáme na kraj hrnce, přisypeme cukr a vytvoříme karamel. Vše smícháme, přidáme trochu hořčice a opět orestujeme. Přimícháme vegetu, koření, podlijeme vodou a dáme vařit. Když je zelenina měkká, vyjmeme koření a vše propasírujeme přes sítko. Přidáme šlehačku s moukou a zahustíme. Pokud děláme menší množství svíčkové omáčky, mouka není zapotřebí, zahustí ji zelenina. Rychlou svíčkovou omáčku provaříme a po vypnutí dochucujeme solí a šťávou z citronu.
Rychlou svíčkovou omáčku podáváme s knedlíkem.