Jdi na obsah Jdi na menu

Lasagne

l.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience

 

náplň

podle potřeby

  •  

    olej

     

    Postup přípravy

    Lasagne vkládáme po 3 - 4 do vroucí osolené vody s trochou oleje a necháme chvíli změknout. Pak je přendáme na talíř, případně vhodíme do mísy s ledovou vodou.

    Připravíme si ragú. Mleté maso osmažíme na pánvi na troše oleje, okořeníme, přidáme malý protlak, kečup a hořčici. Za občasného přilévání vody dusíme maso doměkka.

    Připravíme si bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku a po troškách přiléváme mléko. Směs vymícháme do hustší omáčky. V případě potřeby přidáme mléko. Mléko přidáváme po troškách a čekáme, dokud se všechno neprovaří. Jinak by nám vzniky velké hrudky.

    Jednotlivé suroviny si rozdělíme na stejně velké díly podle potřebného množství vrstev - 5 vrstev lasagní, 3 vrstvy rajčat z konzervy, 4 vrstvy bešamelu a 2 vrstvy masa. Do vymazané formy skládáme jednotlivé vrstvy: lasagne - rajčata - lasagne - ragů - bešamel - lasagne - rajčata - bešamel - lasagne - ragú - bešamel - lasagne - rajčata - bešamel - parmazán. Italské lasagne pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut. Je potřeba dodržet 45 minut pečení, aby se nám vypařila všechna přebytečná tekutina, aby lasagne nebyly moc piplavé.

    Italské lasagne ihned podáváme.