Cheesecake
Ingredience
-
100 g
-
250 g
-
400 ml
-
130 g
-
500 g
-
180 g
Postup přípravy
Do rozmixovaných nebo válečkem rozdrcených sušenek přidáme rozpuštěné máslo.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na něj rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou hmotu a dáme na 30 minut do ledničky.
Do směsi z pomazánkového másla, tvarohu a 250 ml smetany přidáme 400 g ve vodní lázni rozpuštěné a vlažné čokolády a šlehačem vyšleháme na hladký krém.
Čokoládový krém rozetřeme na sušenkový korpus a opět vložíme asi na hodinu do ledničky.
Zbytek šlehačky vlijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a poté ihned vypneme. Vmícháme na kousky nalámanou čokoládu, tak aby se spojila se smetanou.
Téměř studenou polevu opatrně nalijeme na dort a hotový čokoládový cheesecake vložíme na několik hodin zpět do lednice